M.ERA-NET 2020 Yılı Çağrısı Kapsamında Projemiz Desteklendi!

Avrupa Birliği projeleri kapsamında Almanya Chemnitz Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde, İKÇÜ, Brezilya Sao Paolo üniversite ve bir şirketin partner olarak bulunduğu çoklu işbirliği projemiz (Batarya Kutuları için Akıllı Hafif İşlevselleştirilmiş Malzemeler) 2. aşamayı da geçip kabul almış ve resmi olarak başlamıştır. M.Era-Net 2020 İleri Malzeme Mühendisliği alanındaki çağrı kapsamında desteklenen proje ülkemizin yer aldığı 6 projeden bir tanesi olup, İKÇÜ desteklenen 10 kuruluştan bir tanesi olmuştur.

Bu proje ile elektrikli araba, scooter ve bisiklit gibi araçların halihazırda kullanılan batarya kutuları için alternatif, yeni malzemeler geliştirilecektir. Bu sayede şu an kutularda yaşanan sıcaklık ölçümü ve yüksek sıcaklık problemleri azaltılacak, aynı zamanda titreşim hassasiyeti açısından daha uygun bir kutu geliştirilecektir. Bu doğrultuda daha çevresel ve geri-dönüştürülebilir malzemelerden faydalanılacaktır.

Başarısından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Onur Ertuğrul Hocamızı tebrik eder proje sürecinde başarılar dileriz.

İlgili Resimler