TÜBİTAK 2209-A 2021/1. Dönem Sonuçları Açıklandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/1 dönemi kapsamında Üniversitemiz tarafından yapılan 41 proje başvurusundan 22 proje Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden olmak üzere 37 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu sonuçlara göre Üniversitemiz, İzmir Üniversiteleri arasında 1. sırada yer alırken, TÜBİTAK tarafından projesi desteklenen 136 üniversite arasında desteklenen proje sayısı sıralamasında 5. sırada yer almaktadır.

2020/2. Dönemi’nde ise Üniversitemiz tarafından yapılan 32 proje başvurusundan 24 proje desteklenmeye hak kazanmıştı. Bu sonuçla, Üniversitemiz İzmir Üniversiteleri arasında 2. sırada, desteklenen 156 üniversite arasında da 17. Sırada yer almıştı.

Üniversitemizin bu başarıyı yakalamasında katkısı olan başta öğrencilerimiz olmak üzere onları bu süreçte destekleyen akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.