İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024 Yılı 1. Dönem Çağrısı Başvuruya Açılmıştır!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır.

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitede öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile 01 Kasım 2024 günü saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için program web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır.

2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin, sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında öğrencilere üniversitelerden bir akademik danışmanla birlikte Ar-Ge/tasarım merkezi, teknoparklar veya 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları bünyesindeki yerleşik sermaye şirketlerinde görevli bir sanayi danışmanı rehberlik yapabilecektir. İlgili öğrenciler, sanayiye yönelik araştırma projeleri ile 01 Kasım 2024 saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için program web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2209 A-B Başvuru Sürecine İlişkin Önemli Hususlar

  • Başvurular internet üzerinden https://tybs.tubitak.gov.tr  adresine yapılır. Başvuru sahibinin sistem üzerinden başvurusuna dair son onayı sonrası, proje başvuru bilgileri ve ekleri salt okunur şekilde, akademik danışmanın sistemden çekilen e-posta adresine “danışman onayına” gönderilir. Akademik danışman bu aşamada başvuru sahibinin sisteme girdiği bilgilerin doğru olduğunu, danışmanlığı kabul ettiğini, başvuru yapılan projenin değerlendirileceği bilimsel ve teknolojik alanın doğru olduğunu, bölüm olanaklarının yeterli olduğunu ve programın yükümlülüklerine uyacaklarını yine sistem üzerinden taahhüt eder.
  • Akademik danışmanın bu aşamada projeyi sistem üzerinden onaylaması halinde, başvuru başarılı bir şekilde tamamlanır.
  • Akademik danışmanın bu aşamada projeyi sistem üzerinden onaylamayıp öğrenciye geri göndermesi halinde sistem öğrencinin düzenleme yapıp, tekrar akademik danışmana onaya göndermesine imkan verir. Başvuru sahibi ve akademik danışmanın onayı olmadan başvuru tamamlanamaz.
  • Bu süreçlerin takibi proje yürütücüsünün sorumluluğundadır.
  • Son başvuru tarihine kadar başvuru sahibi ve akademik danışman tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz. BİDEB'e posta ile gönderilen belgeler işleme alınmayacak ve imha edilecektir.


İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Proje Genel Koordinatörlüğü

Adres: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi  Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR

Telefon : 0 (232) 329 35 35

Fax        : 0 (232) 386 08 88

E-posta : projegenelkoor@ikc.edu.tr

Web      : http://projegenelkoor.ikc.edu.tr [5]

Links:
------
[1] https://tybs.tubitak.gov.tr/
[2]
https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans-onlisans/destek-programlari/2209-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi
[3]
https://giris-tybs.tubitak.gov.tr/auth/realms/tybs/protocol/openid-connect/auth?client_id=tybs-frontend&redirect_uri=https%3A%2F%2Ftybs.tubitak.gov.tr%2F&state=b26ceac2-eb11-441f-952b-e33ba4464da7&response_mode=fragment&response_type=code&scope=openid&nonce=715a5b2c-1c49-4c93-8f47-1051427fcbcb
[4]
https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans-onlisans/destek-programlari/2209-b-universite-ogrencileri-sanayiye-yonelik-arastirma-projeleri-destegi-programi
[5] http://projegenelkoor.ikc.edu.tr
_______________________________________________

Menüyü Kapat