İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi I. Proje Panayırı

Fakültemiz bünyesinde 29 Şubat 2024 Perşembe günü gerçekleştireceğimiz Proje Panayırına Sizi davet etmekten mutluluk duyarım. Bu panayır, lisans öğrencilerimizin günümüz iş dünyasının ihtiyaçlarını ve modern dünya problemlerinin çözümünü disiplinlerarası etkileşimle ele aldıkları projelerini içermektedir.

Modern dünyada karşılaşılan sorunların tek bir disiplin bakış açısıyla çözümü genellikle yetersiz kalmaktadır. İklim değişikliği, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi gibi problemler tanık olduğumuz en önemli örneklerdir. Yine yüksek kaliteli yeni keşifler, yeni ürünler farklı disiplinlerin birlikte çalışmasıyla ortaya çıkarılabilir. Bu hususları gözeterek; mühendislik eğitiminde birbirinden öğrenebilme becerisini lisans eğitimi aşamasında öğrencilerimize kazandırmak, öğrencilerimizin ufkunu ve vizyonunu genişletmek amacıyla iki yıl önce Fakültemiz bünyesinde bir ders tasarladık. Öğretim elemanlarımız danışmanlığında öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu projelerden oluşan ENG401 Disiplinlerarası Mühendislik Tasarım Projesi Dersinin çıktılarını üniversite dışından Siz değerli paydaşlarla paylaşmak, ihtiyaç, talep ve eleştirilerinizi deneyimlemek üzere bu panayırı düzenlemiş bulunuyoruz. Bu özel etkinliğimize katılımınız bizleri memnun edecektir.

Prof. Dr. Gökçen Bombar

Dekan