İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MÜDEK Akreditasyon Süreci Mentörlük Programı Devam Ediyor

MÜDEK Program Akreditasyon Süreci kapsamında İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümleri genel değerlendirme, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri ise ara değerlendirme için Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (MÜDEK) 2023-2024 değerlendirme dönemi başvuruları yapılmıştır.

Temmuz 2024'te MÜDEK’e bölümlerimiz tarafından sunulacak Öz-Değerlendirme Raporları, MÜDEK tarafından değerlendirilecek ve daha sonraki aylarda fakültemiz ve üniversitemiz MÜDEK değerlendiricileri tarafından ziyaret edilecektir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, bölümlerimizi akreditasyon sürecinde tüm çalışmalarında desteklemekte ve özellikle bölüm başkanlarımızın üstlendikleri sorumluluğu önemsemektedir. Yurt içi ve dışında saygın üniversiteler ile eğitim ve araştırma işbirliklerini uzun zamandır sürdürmekte olan fakültemiz bünyesindeki bölümlerimizin akreditasyon çalışmaları, öğrencilerimiz tarafından da takip edilmektedir.

YÖKAK Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Faaliyetleri kapsamında hem akademik hem de idari personel ile kalite sisteminin oluşturulması ve sürdürülebilir kılınması konusunda önemli adımlar atan fakültemiz, ENG401 Disiplinlerarası Mühendislik Tasarım Projesi Dersi kapsamında öğrencilerimizin gerçekleştirdiği çalışmaların paylaşıldığı Proje Panayırı, Sürdürülebilirlik Semineri, Bitirme Projeleri kapsamında organize edilen İnovasyon ve Girişimcilik seminerleri, iç ve dış paydaşlar ile ilişkiler, düzenlediği kurul toplantıları ve MÜDEK Çalıştayları gibi faaliyetlerle bölümlerimizin akreditasyon sürecinde tam destek vermektedir. Ek olarak, MMF Fakülte Komisyonları Usul ve Esaslar ile çerçevesi çizilen Fakülte Komisyon, Koordinatörlük ve Çalışma Grupları yapısı, idari ve akademik anlamda faaliyetlerin sistematik olarak yürütülmesini sağlamaktadır.

Bu bağlamda, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MÜDEK Akreditasyon Süreci Mentörlük Programı'nı başlatmış bulunmaktayız. Dekanlığımız ve Fakültemiz Akreditasyon Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Güngör koordinasyonunda, akredite olmuş Makine Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölüm mensubu bir başkan ve bir üye, bir Fakülte Akreditasyon Komisyonu üyesi, MÜDEK başvurusu yapmış başka bir akran bölüm mensubu bir üye olmak üzere toplam dört akademisyenden oluşan bir Mentör Grubu oluşturulmuştur.

Dekanlık ve Fakültemiz Akreditasyon Komisyonu tarafından bilgilendirme toplantıları düzenlenmiş, önemli hususların sıralandığı değerlendirme formu ve bölümlerimizin hazırladığı Ön-Öz-Değerlendirme Raporları değerlendirmeye açılmıştır.

MÜDEK Program Akreditasyon Süreci Mentörlük Programı kapsamında oluşturulan raporlar, Dekanlık ve Akreditasyon Komisyonu tarafından değerlendirilmiş, akabinde bölümlere gerekli revize işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gönderilmiştir. Akreditasyon sürecinin tüm ölçütler bazında iyileştirilmesi yönünde bölümlerimizle toplantılar düzenlenmesi planlanmaktadır.

Bölümlerimize akreditasyon sürecinde başarılar dileriz.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat