İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Alisha Takımı, Yenilikçi Yüz Tanıma Sistem Tasarımı ile TEKNOFEST’ten İkincilik Ödülüyle Döndü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin Alisha Takımı, TEKNOFEST 2025 Kuantum Teknolojileri Yarışması’nda yenilikçi yüz tanıma sistem tasarımı ile ikinci olma başarısını gösterdi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2025 bünyesinde, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi kampüsünde Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), Bilişim Vadisi yürütücülüğünde düzenlenen “Kuantum Teknolojileri Yarışması”, 10 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışmacı takımların kuantum algoritmaları, optimizasyon yöntemleri ve donanım uygulamaları üzerine yenilikçi çözümler geliştirerek oluşturdukları sistemlerle katıldıkları yarışma, “Yazılım” ve “Donanım” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi.

İKÇÜ Alisha Takımı, katılımcıların kuantum sinir ağları (QNN) kullanarak gürültülü ve düşük kaliteli yüz görüntülerinin tanınması gibi güvenlik odaklı zorlukları çözmelerini hedefleyen “Yazılım” kategorisinde, “Kuantum Sinir Ağlarıyla Gürültüye Dayanıklı Yüz Tanıma” sistemi ile ikinci olma başarısını gösterdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat