İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde dokuz bölümden 286 genç mühendis sektöre coşkuyla uğurlandı.
Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerini başarıyla bitiren öğrenciler kep atma heyecanı hep birlikte yaşadı. 
İKÇÜ’lü mühendislerin mezuniyet coşkusuna, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ziya Haktan Karadeniz, yönetim kurulu üyesi Burcu Başpişirici, Petrol Mühendisleri Odası Başkanı İnanç Hıdıroğlu, Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Tuğba Yıldırım, yönetim kurulu üyesi Baran Kurtcebe, Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri Ferhat Aydoğan, Tuğbanur Sezer, Harita ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, sektör temsilcileri ile Spor Salonunu dolduran yüzlerce öğrenci yakını tanıklık etti.
Program, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin de yer aldığı vokalde Batuhan Kayahan, basgitarda Salih Başaran, gitarda Murat İpek, davulda Ayşin Dönmez’den oluşan “E) Hiçbiri” müzik grubunun mini konseri ile coşkulu şekilde başladı.
İKÇÜ Araştırma Üniversitesi Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor
Genç mühendislerin mezuniyet sevincini paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, 2010 yılında kurulan İKÇÜ’nün “Araştırma Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.  Akademik faaliyetlerde İzmir üniversiteleri arasında her zaman ilk 3’te yer alan İKÇÜ’nün Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ise üst sıralara tırmandığını ifade eden Prof. Dr. Akbulut, Kuzey İzmir TEKMER, TTO A.Ş. gibi yapılar aracılığıyla da bilimsel bilginin teknolojiye dönüştürülmesi ve üniversite-sektör işbirliği çalışmalarına devam edildiğini belirtti. İKÇÜ’nün öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan, Resmi Gazete’de kuruluş kararı ilan edilen İzmir’in kuzey aksındaki ilk TEKNOPARK’ı Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK)’nin de bu çalışmalara ivme kazandıracağının vurgulayan Prof. Dr. Akbulut, “Üniversitemizin iki sanayinin ortasında yer alması ve İzmir’in kuzey aksındaki sanayi bölgelerine yakınlığı da farklı sektörlerden firmalarla yakın işbirliği içerisinde olmamıza ilave katkı sağlamaktadır. Sanayi ile ortak yapılacak her türlü proje ve işbirliğinin nitel ve nicel olarak artmasını ve katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini çok önemsiyoruz. Bu iş birliklerinin Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizdeki akademisyenler ve öğrenciler için de ne kadar önemli olduğunun farkındayız” dedi. 
Mühendislere Her Zamankinden Daha Çok İhtiyaç Var
Genç ve dinamik İKÇÜ’nün kısa zamanda ‘farklı’ olduğunu gösterdiğini, bunun da her yıl yayınlanan üniversite sıralamalarına yansıdığını aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbulut, başarıları ve mezunların yetiştirilmesinde gösterdikleri çaba ve özveriler için tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.  Prof. Dr. Akbulut, “Her geçen gün yeni teknolojik gelişmelere tanıklık ediyoruz. Endüstri Dört sıfır (4.0)’ı konuşup anlamaya çalışırken şimdi Endüstri Beş Sıfır (5.0) ya da diğer adıyla Toplum Beş Sıfır (5.0) için aynı süreçlerden geçiyoruz. Mühendislik, çağımızın en hızlı gelişen ve değişen alanlarından biridir. Yapay zekâ, veri bilimi, robotik gibi alanlarda yapılan çalışmalar, geleceği şekillendirecek, yeni teknolojiler geliştirecek ve hayatımıza katma değeri yüksek ürünler kazandıracaktır. Ülkemizin dürüst, ülkesini seven çok iyi yetişmiş, donanımlı,  katma değeri yüksek fikirler ve teknolojiler geliştirecek mühendislere her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Sizlerin elde edeceği başarılar, üniversitemizin ve ülkemizin gurur kaynağı olacaktır. Hepinize ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu. 
Ana Gündemimiz Tüm Bölümlerde Akreditasyon
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin 8 bölümünden 286 genç mühendisi sektöre uğurlamanın gururunu paylaşan Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar, ilk mezunlarını 2016 yılında veren fakültelerinden, bugüne kadar 1589 mezun verdiğini ve şu an itibariyle öğrenci sayısının 3212 olduğunu kaydetti.  70’i mezun toplam 223 uluslararası öğrenciye sahip MMF’de en büyük gündemlerinin akredite bölümler olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Bonbar, “Fakültemizde Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Programları için akreditasyon değerlendirme ziyareti gerçekleşmiştir. .Biyomedikal Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programlarının akredite edilmesi için bugün itibariyle raporlarımızı MÜDEK ile paylaşmış bulunmaktayız. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılında ziyaret sürecine gireceğiz. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarını verdikten sonra Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü ile birlikte akreditasyon çalışmalarımızı 2026 Ocak ayında başvurumuzu tamamlanacak, standartlarımızı daha da yükseklere taşıyacağız. Sizler için çalışan emek veren ve burada Mezuniyetinizde sizi yalnız bırakmayan değerli Bölüm Başkanlarımıza ve Akreditasyon Komisyonu üyelerimize yürekten teşekkürlerimi sunarım. Fakültemiz adına, isteklerimizin karşılanmasında her zaman duyarlı davranarak her türlü desteği sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse olmak üzere; üst yönetimine ve idari personeline de çok teşekkür ediyorum.  Ayrıca, bu törenin hazırlanmasında büyük emek sarf eden, mezuniyet töreni çalışma gurubumuza, üniversite, dekanlık çalışanlarımıza ve üniversitemizin idari personeline ayrıca desteğinden dolayı Arete Makina'ya şükranlarımı iletiyorum” dedi.
Yüksek Kaliteli Eğitimin Bir Parçası Olduk
İKÇÜ MMF’yi ve bölümünü birincilikle bitirmenin sevincini konuklarla paylaşan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü mezunu Alhamdu Husen Misbah, “Bu harika bölümün ve İKÇÜ’deki yüksek kaliteli eğitimin bir parçası ve sizin öğrenciniz olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Rehberliğiniz paha biçilemezdi. Türkiye'ye geldiğimde yalnızdım ve iyi arkadaşlarımın olması için dua ediyordum. En iyi arkadaşlara sahip oldum. Onlar ailem oldular, bana evimdeymişim gibi hissettirdiler. Akşamları uykusuz kaldık, kütüphanelerde sabahladık. Zorluklarla karşılaştık ama şimdi bu zaferimizi birlikte kutluyoruz” diye konuştu. 
Törende, üniversite birincisi Alhamdu Husen Misbah ile dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri protokol tarafından takdim edildi. Fakülte kütüğüne plaket çakılması ile devam eden mezuniyet coşkusu, tüm bölümlerde yapılan mezuniyet belgesi takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

İKÇÜ Haber Ajansı

Menüyü Kapat